Dislàlies

La dislàlia és una alteració específica de la parla que es caracteritza per les dificultats en  l’articulació d’algun o alguns fonemes, ja sigui per una alteració o absència d’alguns sons en concret, o per la substitució d’aquests per altres.

Les dislàlies són les més freqüents i conegudes de totes les alteracions del llenguatge. És un dels problemes més corrents en la població infantil. S’estima que fins als 4 anys són de tipus evolutiu, per tal de poder articular correctament els fonemes d’una llengua cal una maduresa cerebral i de l’aparell bucofonador. A partir d’aquí, quan aquesta problemàtica perdura més enllà dels 4 anys d’edat, cal requerir una intervenció logopèdica específica enfocada a prevenir i establir una adequada articulació.

Els errors que presenten els nens amb aquesta problemàtica en l’articulació dels sons de la parla són l’addició, l’omissió, la substitució i la distorsió  i es poden presentar al principi, al mig o al final de les paraules pronunciades.

Segons la causa, les dislàlies es poden classificar en quatre subtipus diferents:

  • Dislàlia evolutiva
  • Dislàlia orgànica
  • Dislàlia audiògena
  • Dislàlia funcional

Un bon diagnòstic, la intervenció logopèdica específica  i la detecció precoç  és essencial per a fomentar la millora d’aquesta alteració del llenguatge.

FAQS

Aquí recollim els principals dubtes i preguntes més freqüents que hem detectat.

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua. Ut enim ad minim veniam, quis nostrud exercitation ullamco laboris nisi ut aliquip ex ea commodo consequat. Duis aute irure dolor in reprehenderit in voluptate velit esse cillum dolore eu fugiat nulla pariatur. Excepteur sint occaecat cupidatat non proident, sunt in culpa qui officia deserunt mollit anim id est laborum.

Et podem ajudar?

Si vols més informació sobre aquest servei, ompla el següent formulari i ens posarem en contacte amb tu el més aviat possible.