Dislèxia

La dislèxia és un trastorn d’origen neuropsicològic amb una alta carga hereditària. És el trastorn d’aprenentatge més estudiat fins al moment i el que té més prevalença entre la població. Així doncs en un grup de 25 alumnes almenys un serà dislèxic.

La dislèxia es el trastorn específic de l’aprenentatge amb dificultats en la lectura, afecta a la decodificació, discriminació i sequencialització, i tot això comporta una falta d’exactitud lectora, una velocitat lectora inferior a l’esperada per edat i dificultats en la comprensió lectora.

També és habitual que els infants amb dislèxia, presentin altres dificultats com amb les matemàtiques (càlcul, relacions numèriques, sèries, etc.), dificultats en l’orientació espaitemporal, dificultats en el raonament i automatització, dificultats en mantenir l’atenció… La suma de tots aquests paràmetres poden derivar a un rebuig a l’escola, inseguretat i baixa autoestima.

FAQS

Aquí recollim els principals dubtes i preguntes més freqüents que hem detectat.

Si l’escriure fa omissió en algunes grafies, pot ser un indicador de risc.

És habitual que els infants amb dislèxia realitzin alguna rotació en algunes grafies.
També forma part de la seva realitat, una lectura poc precisa, amb baixa velocitat i empobrida comprensió lectora

La dislèxia pot afectar a l’àrea matemàtica, doncs mostren dificultats sobretot en el càlcul mental, en la resolució de problemes i en les series matemàtiques.
També podem observar dificultats en memoritzar sèries, com per exemple les taules multiplicar.

Els infants amb dislèxia tenen una intel·ligència dins de la normalitat.
Si la resposta de l’escola no és l’adequada, l’infant/jove pot mostrar un rebuig a l’escola, angoixa i una baixa autoestima, inclús es pot donar el fracàs escolar.

Et podem ajudar?

Si vols més informació sobre aquest servei, ompla el següent formulari i ens posarem en contacte amb tu el més aviat possible.