TDAH

És un trastorn del neurodesenvolupament que té 3 símptomes nuclears: atenció, hiperactivitat i impulsivitat, els quals repercuteixen en la conducta i l’aprenentatge de el nen/a.

Sol es més freqüent en nens, amb una proporció de 3 a 1.

Es caracteritza per un patró mantingut d’inatenció i/o hiperactivitat-impulsivitat, amb afectació de les funcions executives i que és més freqüent i greu que l’observat en subjectes d’un nivell de desenvolupament similar.

En funció de quin sigui el símptoma predominant, podem distingir 3 tipus de TDAH:

  • Amb predomini de dèficit d’atenció (TDA)
  • Amb predomini d’hiperactivitat-impulsivitat
  • Tipus combinat, tant el dèficit d’atenció com la Hiperactivitat-impulsivitat són predominants (TDAH)

FAQS

Aquí recollim els principals dubtes i preguntes més freqüents que hem detectat.

És una de les preguntes freqüents en consulta, els nens amb TDAH són perfectament capaços de concentrar-se en activitats que són del seu grat i que li interessen, en canvi tenen moltes dificultats en atendre i mantenir l’atenció en altres, com ara: les tasques escolars. Això és degut alteracions en el control atencional, el qual està relacionat amb la motivació, en aquests nens el problema no està en la capacitat d’atendre els estímuls, sinó en la capacitat de controlar la seva atenció.

La hiperactivitat o impulsivitat són un dels signes característics d’aquest trastorn, per poder definir si és prou significatiu, s’hauria realitzar una avaluació neuropsicològica i veure si aquesta conducta es dóna en diferents contextos de la vida del nen i si l’interfereix en el desenvolupament d’activitats.

Et podem ajudar?

Si vols més informació sobre aquest servei, ompla el següent formulari i ens posarem en contacte amb tu el més aviat possible.